nedelja, 28. september 2014

Nadgradnja Skladišča - modula za vodenje Zaloge


Že pred časom smo naredili program za vodenje zaloge. Najprej kot ločen program (na linku), potem pa kot modul znotraj Čebelce (računi).

Ta konec tedna smo na glavni strežnik prenesli novejšo verzijo skladišča. Program je bolj dodelan, glavna razlika pa je, da se sedaj zaloga vrednoti po FIFO sistemu na nivoju vsakega skladišča posebej, ne celotnega podjetja. To prinaša večjo fleksibilnost in pomen da lahko vidite vrednost zaloge za vsako skladišču posebej. Na tak način bi lahko rešili npr. tudi vodenje še neprodane zaloge v primeru komisijske prodaje.

Med dodelave pa poleg testiranja in izboljšav FIFO sistema ter PDF-jev spada npr. sprotno dodajanje partnerjev medtem ko kreirate dokument (kot je to možno pri računih) ter tudi sprotno dodajanje artiklov (pritisnite "+" desno od polja za artikel.

Do sedaj skladišče ni bilo javno dostopno, ampak smo ga vklopili tistim, ki so to želeli. V naslednjih 2 tednih se bo to spremenilo. Poleg tega bo postal javno dostopen tudo modul POS (Blagajna) in Mobilni POS. V finalizaciji pa je še modul Banka.

Ob tem se bo način, kako se določa cena paketom malo spremenil, saj ne bo šlo le za Mini in Plus ter 1, 3 ali 6 mesečne intervale plačevanja, temveč tudi dodatne module, ki bodo prav tako lahko imeli brezplačno in plačljivo različico.

Spletne trgovine

Mimogrede, dodatek WooCommerce spletni trgovini smo nadgradili tako, da se lahko poveže tudi s skladiščem in kreira dobavnice. Te odštejejo zalogo in iz njih s klikom (ali avtomatsko) naredite račun. To nameravamo dodati tudi PrestaShop in OpenCart "pluginom". Imamo pa imamo tudi opcijo računa z UPN obrazcem ki je lahko aktualen.

sreda, 17. september 2014

Kaj smo delali to poletje


To poletje smo bili zelo zaposleni in kmalu vam bodo stvari na katerih smo delali na voljo.

Nekatere so že na spletu, npr. podpora za "e-račune" (eslog), ki jih bodo od ponudnikov z 2015 zahtevale državne ustanove in nekatera večja podjetja, odgled primerov več vrst računov glede na trenutne nastavitve, ločena ponudba in predračun ...

Drugače smo predelali skladišče tako, da preračunava FIFO vrednost zaloge za vsako interno skladišče posebej (prej je FIFO deloval na nivoju celega podjetja). Po nekaj raziskovanja smo ugotovili, da je ta opcija boljša in omogoča tudi več uporab. Npr. spremljanje zaloge pri partnerju ob komisijski prodaji.

Spletna POS aplikacija je tudi doživela nekaj nadgradenj in več beta uporabnikov. Kmalu jo nameravamo ponuditi vsem.

Prav tako mobilna POS aplikacija, ki je bila uspešno uporabljena na nekaj dogodkih. V enem primeru tudi z 10 brezžičnimi mobilnimi blagajnami in tiskalniki, ki so tekli hkrati. Trenutno dodajamo opcije uvoza in izvoza podatkov in potem bo prva uradna verzija pripravljena.

Dodelali smo še modul Banka, ki sedaj omogoča tudi uvoz transakcij preko SEPA zapisa in potem zelo hitro, polavtomatsko knjiženje plačil.

Delali smo tudi na orodju za beleženje in načrtovanje časa in sedaj razmišljamo, da je čas, da ga prevedemo tudi v Slovenščino.

prikaz delovnih ur v programu workonomic