Novi modul za Beleženje delovnega časa

Zadnji mesec smo spremljali novo novelo zakona o "štempljanju" ki začne veljati 20. novembra. Do učinka takšnih zahtev na eno-osebna, mikro, in mala podjetja, katerih je največ med našimi uporabniki, smo bili nekoliko skeptični. A smo prejemali vedno več vprašanj o tem, tako da smo se morali nekaj odločiti.

Padla je odločitev, da za začetek naredimo dokaj osnovni oz. minimalni modul v spletnem programu, ki bo omogočal dnevni vnos zahtevanih podatkov za zaposlenega. Ta modul bo brezplačen in vam je že na voljo. Aktivirate si ga na strani Naročnina, ko ste enkrat prijavljeni v spletni program. 

Če se bo izkazal interes, bomo modul še nadgrajevali. Tako glede nabora podatkov, kot tudi glede boljših oz. bolj direktnih opcij vnosa podatkov. Npr. preko mobilne aplikacije, preproste aplikacije na namizju računalnika, ...


Modul bo omogočal tudi API dostop, če ga boste želeli povezati z vašimi obstoječimi rešitvami ali optimizirati beleženje podatkov sami. 

V tednu, ki prihaja bomo pripravili tudi potrebna poročila za zaposlene in računovodje.

Pripravljamo tudi navodila. Žal obrazec ne more biti tako minimalen, kot bi želeli, saj so konkretne zakonske zahteve (tudi pred novo novelo) pri beleženju delovnega časa bližje računovodskemu vnosu podatkov, kot temu, kako o tej temi razmišljamo podjetniki sami.


Če še niste uporabnik Čebelce BIZ in želite stvar preizkusiti se lahko registrirate na Računi Mini (prav tako brezplačno) na naši osnovni strani, potem pa si na strani Naročnina aktivirate Beleženje ur.

Torej, preizkusite ga in nam javite svoje želje oz. predloge za izboljšave!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023