Nadgradnja #162


Najprej, če imate kakšno vprašanje v zvezi s Čebelco.biz in davčnimi blagajnami, si prosim oglejte eno od predhodnih objav.


Nova izbira paketov

Različni uporabniki potrebujete različne stvari in v različnih kombinacijah. Več funkcionalnosti, kot vam nudimo, bolj prilagodljiv mora biti program kot celota, da si lahko vsak izbere tisto, kar potrebuje in ga ne obremenjuje tisto, kar ne.

Na strani Naročnina, znotraj svojega dostopa, si lahko sedaj izberete pakete po svojih željah. Zaenkrat lahko izbirate med Računi, Skladiščem, in MOBI/POS (mobilno blagajno). Tem pa se bodo pridružili dodatni paketi (potni nalogi, banka, ...).



Pri vsakem od teh paketov imate na izbiro tri opcije: neaktiviranobrezplačno Mini in plačljivo Plus. Če uporabljate več Plus paketov, imajo vsi razen najdražjega 40% popusta.  Svoj izbor lahko kadarkoli spremenite.

Če še niste uporabnik, si lahko izračun in primerjavo med paketi ogledate na strani: izračun cen in primerjava paketov.

Če pa ste uporabnik, se prijavite v Čebelco in preverite stran Naročnina (zgoraj desno).

Računi

  • Glede na vaše želje statistika sedaj prikaže tudi prodajo po storitvah / izdelkih.
  • Statistika po partnerjih sedaj uporablja drugačen način prikaza. Ta lahko sedaj vertikalno prikaže veliko več podatkov.
  • Ko naredite račun iz predračuna, se na računu izpiše, iz katerega predračuna je nastal.
  • Enako se zgodi v primeru, ko naredite dobropis iz računa in dobavnice v skladišču.
  • Zabeleženemu plačilu se lahko sedaj poleg datuma, zneska in načina plačila opcijsko doda opomba.
  • Predračunom lahko sedaj dodajate tudi artikle, ki jih imate vnešene v skladišču
  • Drugi manjši popravki ...


Skladišče

  • Tudi skladišče je dobilo prvo verzijo statistike. To je sicer šele prvi korak in poskus, ali lahko uspešno prikažemo večje število podatkov, ki so na voljo pri skladišču. Npr. poleg količin in prodajne vrednosti imamo v primeru skladišča tudi nabavne količine in vrednosti. Iz tega pa lahko izračunamo tudi dobiček na artikel.

    V naslednjem krogu bomo dodali razvrščanje po različnih kriterijih, tako da boste lahko hitro videli, kaj so vaši najbolj prodajani izdelki, pri katerih izdelkih ustvarjate največji dobiček itd. Poleg filtra po letih bomo dodali še mesece.




  • Izdelke lahko sedaj izbirate iz seznama in vnašate v dokumente, poleg po šifri artikla, tudi po opisu (podobno kot pri računih)
  • Narejene so izboljšave pri delovnih nalogih v primeru, da vhodnega materiala ni na zalogi.
  • Izdelkom v delovnih nalogih lahko sedaj dodate poljubne dodatke, ki niso v kosovnici. To so lahko tudi artikli, za katere se ne vodi zaloge, npr. nekaj kar kupite za direktno uporabo ali delovne ure.
  • Izdelki imajo lahko označeno, naj se zanje ne vodi zaloga, npr. za izdelke, ki jih le kupite in vgradite ali prodate naprej.
  • Paket skladišče lahko uporabljate samo za kreiranje dokumentov (dobavnic) brez vodenja zaloge. Sporočite nam, če želite ta način dela.
  • Več manjših popravkov ...

Mobi/POS

Pri mobilni blagajni si lahko sedaj aktivirate vodenje računov po mizah (označbah). To vam posebej pomaga pri delu z več odprtimi računi. Tipična uporaba je npr. restavracija, lokal. Navodila in primer uporabe pripravljamo.


Zbirka besedil

Da se izognete vnašanju pogosto uporabljanih besedil. Npr. klavzul na računih, besedil pri e-poštnih obvestilih smo pripravili dodatno orodje. Navodila in tudi animirani prikaz uporabe najdete na navodilih za zbirko besedil.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023