Dodatne izboljšave pri BIZ in MOBI programih


Čebelca BIZ (spletni program)

Na spletu je nova verzija, ki predvsem izboljša obnašanje za tiste, ki ne potrebujete davčnih blagajn.

Ko sedaj pritisnete novo tipko Izdaj račun vam v polju prikaže številko, ki jo program predlaga in vam da možnost vplivati nanjo (če imate npr. kak čisto svoj sistem številčenja).

Po potrditvi preveri, če je številka že zasedena, če pa je to vaš prvi račun v letu 2016, vam bo program predlagal 16-0001. Tako kot lani pa lahko obliko spremenite na nekaj svojega in program bo, če bo razumel nadaljeval vaš slog številčenja.  Npr 001/2016 (ki ima drugo število ničel, dolgo letnico, kot drugo komponento in / namesto -).

Danes bi na splet morala iti tudi navodila za uporabo spletnega programa kot davčna blagajna.



Čebelca MOBI

Na MOBI pa je prišla nova verzija 0.85. Vsebuje več manjših popravkov za večjo robustnost. Predvsem pri povezovanju s Čebelca strežnikom in uvozom digitalnega potrdila in vnosu gesla. Bolj robustna je tudi komunikacija s FURS. Vsem priporočamo da nadgradite program, še posebej če ste imeli kakršnekoli težave s sedanjo verzijo. Če ste imeli težave s potrdilom je najbolje da si ga še enkrat prenesete preko Čebelce (ali SD).


POMEMBNO: Pri nadgrajevanju NE odstranite trenutne verzije, saj s tem izbrišete podatke. Le ponovno poženite inštalacijo in program se bo nadgradil, podatki pa ostali.

Pri Davčne blagajne > Upravljanje > Uvoz Izvoz podatkov imate tudi opcijo "backupa" vaše baze podatkov na DropBox. Če komu ni odprlo okna pri povezovanju z dropbox je bil razloh po vsej verjetnosti, da so imeli na napravo nameščen še naš starejši program (Čebelca POS). Dropbox ima neko napako, ki preprečuje, da bi se odprl če sta na napravi dva programa z istim ključem. Smo spremenili ključ, tako da te težave sedaj ni več.



Dodali smo dodatno logiko pri zaključevanju dnevov. Pri gostincih, ki delajo čez polnoč je bilo prej zaradi prehoda datuma sredi delovnika nekoliko nerodno. Sedaj je program prilagojen tudi za to. Več o tem v navodilih kmalu.




Trenutno pri verziji MOBI 0.85 in pri spletni verziji ni nobenih odprtih problemov. Če na karkoli naletite nam prosim sporočite na podpora@cebelca.biz, enako pri spletnem programu. Pri obeh nadaljujemo s testiranjem in izboljšavami, tako da pričakujte dodatne izboljšave še danes in jutri.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023