Čebelca MOBI - plačilne kartice in SumUp



Na Čebelco MOBI smo dodali povezavo s SumUp. SumUp vam omogoča prejemanje plačil preko kreditnih in debetnih kartic (npr. Visa, Mastercard, Maestro, American Express ...).

 Od SumUp dobite napravico (čitalec) in aplikacijo za pametni telefon. V čitalec  lahko plačnik vstavi kartico in vtipka PIN kodo, da potrdi plačilo. Čitalec podpira tudi brezstično plačevanje (NFC).



POS terminale ponujajo tudi banke in če vas sprejemanje kartičnih plačil zanima se splača preveriti ponudbo vsaj še pri svoji banki. Pri nekoliko manjših podjetjih je SumUp običajno ugodnejši, saj ima nizek začetni vložek in je potem brez fiksnega mesečnega stroška, plačujete le provizijo, ki pa je najbrž nekoliko višja kot pri vaši banki.

Kaj omogoča povezava Čebela MOBI - SumUp

Ko si aktivirate povezavo s SumUp, se vam med načine plačila doda opcija SumUp.


Ko jo ob zaključevanju računa izberete, se odpre SumUp aplikacija z vnesenim zneskom. V aplikaciji opravite prejem plačila, potem pa vas vrne v Čebelco MOBI, kjer imate opcijo natisniti potrdilo o plačilu na "bluetooth" printerček, kamor Čebelca MOBI že drugače natisne tudi račun.

To reši nerodnost s SumUp, ki omogoča pošiljanje potrdila o plačilu na SMS in e-mail kupca, sam tisk pa le na specifične tiskalnike. Potrdilo o plačilu, ki ga natisne Čebelca vsebuje osnovne podatke plačila, pa tudi link (ter QR kodo z linkom) do SumUp strani kjer se da videti vse podatke o plačilu, ki jih nudi SumUp sam.

Kako nastaviti SumUp

Na prvi strani Čebelca MOBI kliknite tipko Uredi, greste na zavihek Program, kjer podrsate nižje in najdete sekcijo za SumUp.



Po kliku na Poveži SumUp morate vnesti svoj SumUp Merchant ID. SumUp merchant ID najdete zgoraj levo, ko se prijavite v SumUp. Gre za nekaj velikih tiskanih črk in številk. Na sliki spletnega SumUp vmesnika spodaj je to MEEALZ7A.


Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023