Začasni FireFox PDF problem

Brskalnik FireFox ima v verziji 19 napako, kjer pri tiskanju interno prikazanega PDF-ja v zgornjem delu prikaže še spletni naslov dokumenta. Pri računih in ostalih dokumentih je to vsekakor nezaželjeno. Na to naš program ne more vplivati, saj je odvisno od specifičnega brskalnika.

Na težavo smo, poleg drugih, opomnili FireFox razvijalce in popravek je že narejen, a če razumemo, pride ven šele z verzijo 22.

Prva rešitev

Torej, če za Čebelco uporabljate FireFox in naletite na to težavo, pri prikazu PDF-ja do verzije 22 ne uporabljate "Odpri neposredno" ampak "Prenesi", ki bo k vam preneslo dokument in ga odprlo v klasičnem programu za PDF (Adobe Reader, Foxit Reader).

Druga rešitev

Pri Čebelci do nadaljnega uporabljate katerega od drugih brskalnikov. FireFox je drugače izvrsten brskalnik, prav tako sodoben in včasih še malo hitrejši pa je Google Chrome.

Tretja rešitev

V FireFox-u do odprave napake nastavite "alternativni prikazovalnik PDF-jev". Potem bo delovalo kot je delovalo pred verzijo 19. Interni prikazovalnik PDF-jev je drugače odličen napredek, saj bo pohitril prikaz in izboljšal uporabniško izkušnjo. Ko bo ta napaka pri FireFox odpravljena, vam priporočam, da ga vklopite nazaj.


  1. Izberite menu Tools in izbiro Options.
  2. Kliknite Application in počakajte, da se seznam napolni.
  3. Kliknite Izbirni seznam na desno od "Portable Document Format (PDF)" in izbiro spremenite iz "Preview in Firefox" na "Use Adobe Acrobat (in Firefox)".
  4. Kliknite OK in zaprite to okno.

Zaključek

Več o problemu najdete na spletni strani: 

Ko bo težava pri FireFox-u odpravljena, vas bomo obvestili. Možno je, da bo popravek notri tudi pred verzijo 22.






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023