Združitev računov in skladišča, testni POS vmesnik


Pretekla dva meseca smo bili bolj tiho kot ponavadi. Dobra novica je, da je bil razlog za to spet večja nadgradnja in končno združitev skladišča z računi.

Nadgrajena verzija je sedaj na testnem strežniku, kjer jo bo nekaj uporabnikov preizkusilo preden jo postavimo na glavni strežnik.

Skladišče / Zaloga

Osnovno verzijo programa za skladišče smo naredili že pred več kot letom. Program je vmes dobil kar nekaj uporabnikov, vendar uradno še ni bil zunaj. Izkazalo se je, da bo za dobro uporabniško izkušnjo skladišče treba konkretno združiti z računi. In to smo imeli za tisto točko, ko bomo program res dali "ven", ga začeli promovirati ter zanj računati.

Skladišče in računi so sedaj združeni in stvar bo na glavnem strežniku naslednji teden. Če bi kdo rad predhodno preizkusil spremembe naj nam sporoči.


POS / blagajniški vmesnik

Skozi prakso se izkazuje, da čebelco vedno več uporabnikov uporablja tudi za kreiranje gotovinskih računov za končne kupce, ki niso davčni zavezanci. Zato smo tudi uredili vse v zvezi z zahtevami za računalniške programe 1.7.2013 (o čemer smo večkrat pisali). 

Pri takšnih računih je način dela običajno malo drugačen, saj potrebuješ manj nastavitev in želiš le čimbolj neposredno in hitro kreirati račune. Takši računi so običajno plačani na mestu, zato je dobro da v istem pogledu označiš še plačilo (ter način plačila) in ga natisneš. Račun, ki se ga natisne v tej situaciji vsebuje tudi podatke o plačilu.

Zato smo se lotili delati vmesnik, ki bo bolje prilagojen za takšen način uporabe. POS / blagajniški vmesnik je trenutno v testnem stanju in se še razvija. Če ga kdo želi preizkusiti, naj nam sporoči in mu ga lahko aktiviramo.


Ostale izboljšave

Hkrati z novo verzijo prihaja več manjših izboljšav, od izgleda, ki smo se mu do sedaj mogoče premalo posvečali, do različnih stvari, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo. Program bo sedaj tudi lepo izgledal na večjih ekranih, kjer sedaj zaradi levega zamika ni.

Načrti naprej

Sedaj ko je skladišče združeno nameravamo pri njemu izboljšati različne detajle uporabe. Tudi pri računih imamo še dolg seznam stvari za izboljšati, in zahvaljujoč vam, uporabnikov vsak dan izvemo kaj novega. Naprej bomo razvijali POS / blagajniški del, radi bi naredili sistem, ki bi bil tako dostopen kot paragonci :).

Vprašanja

Če imate kakšno vprašanje ali predlog nas kontaktirajte po e-pošti ali pa nas pokličite neposredno na 041/741-612 (Janko Metelko).






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023