Programček za digitalno podpisovanje eRačunov


Vsi eRačuni proračunskim uporabnikom gredo preko državne ustanove UJP. Da UJP vaš eRačun sprejme, pa mora biti eRačun digitalno podpisan.

eRačun lahko digitalno podpišete npr. s svojim  SIGEN-ca digitalnim potrdilom (certifikatom). Za podpisovanje je veljaven certifikat vezan na podjetje, kot tudi na fizično osebo. Za sebe (fizično osebo) dobite digitalno potrdilo brezplačno na upravni enoti. In v vsakem primeru priporočam, da si ga pridobite.

Več o tem katera digitalna potrdila so veljavna ...

Programček Čebelca Podpis

Za tiste, ki potrebujete e-podpis smo pripravili programček, ki vzame .zip paket eRačuna, ki ga prenesete iz Čebelce (lahko pa tudi od drugod), jo odpre, podpiše eRačun, popravi ovojnico ter vam na isto mesto ustvari .sig.zip paket z enakim imenom (sig predstavlja signed / podpisan). 




Program deluje na Windows, Linux in Mac računalnikih. Trenutno imamo pripravljeno le inštalacijo za Windows. Če ste Linux ali Mac uporabnik pa vam lahko pošljemo navodila kako ga namestiti. Pripravljamo pa tudi namestitve na teh sistemih.

Tehnične informacije o podpisu

Programček eRačun podpiše po W3C XMLDsig standardu. Pri tem se sklicujemo na informacijo na UJP strani.

"eRačun mora biti podpisan v skladu z W3C standardi in shemami."

Ker je odgovor nekoliko širok: več uporabnikov je uspešno poslalo s programčkom podpisan eRačun preko UJP in ta je prispel do naročnika (proračunskega uporabnika).


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023