Spletne trgovine in Čebelca.biz


Spletni program Čebelca.biz omogoča več načinov avtomatizacije. Splošno pravilo je, da je možno preko API-ja narediti vse, kar lahko naredite ročno v programu. V praksi se uporablja več integracij, ki avtomatizirajo postopke s kreiranjem, upravljanjem ali tiskanjem računov in ostalih dokumentov. Tu si bomo pogledali že pripravljene dodatke (plugine) za znane spletne trgovine.

Spletne trgovine

Tipičen primer, kjer se lahko izognete ročnemu delu, je povezava s spletnimi trgovinami. Do sedaj smo sami pripravili dodatke trem najbolj razširjenim spletnim trgovinam: WooCommerce, OpenCart in PrestaShop. Naši uporabniki pa so Čebelco povezali tudi z Magento in s svojimi poljubnimi rešitvami za spletno prodajo.

Naši dodatki so objavljeni na znanem portalu za kodo Github, so odprtokodni in brezplačni. Vsak jih lahko uporabi, si jih prilagodi ali izboljša. Pri tem je dobrodošlo, da izboljšave pošlje tudi nam.

Spodaj opisani dodatki lahko ob prehodu na željeni status naročila v Čebelci avtomatsko ustvarijo partnerja, potem pa še račun, predračun ali pa dobavnico (ki odšteje zalogo v paketu skladišče). Te in ostale opcije se je do sedaj nastavilo v datoteki v spremenljivki $CONF. Kodo najdete na povezavah spodaj. Kontaktirajte nas, če imate vprašanja. InvoiceFox je ime Čebelce v angleški verziji.

Woocommerce:

OpenCart:

Prestashop:

WooCommerce

Dodatek za WooCommerce smo pravkar nadgradili in je trenutno bolj dodelan kot ostala dva. Sedaj za nastavljanje nudi lep grafični vmesnik v administraciji Wordpress-a. Najdete ga pod Woocommerce > Settings > Integrations > InvoiceFox.



Poleg enostavnega nastavljanja pa sedaj WooCommerce nudi še dodatno funkcionalnost. In sicer lahko vse ukaze najdete, ko odprete naročilo "Order" in na desni izberete "Order actions". Tu boste po namestitvi dodatka našli dodatne opcije:

  • Cebelca.biz: Make invoice (ustvari račun)
  • Cebelca.biz: Mark invoice Paid (označi, da je račun plačan)
  • Cebelca.biz: Make proforma (ustvari predračun)
  • Cebelca.biz: Check inventory (preveri, če so artikli naročila vnešeni in na zalogi)
  • Cebelca.biz: Make invt. sale (ustvari prodajni dokument v skladišču)


Na ustvarjeni dokument se tudi izpiše, iz katerega naročila je dokument nastal. Številko dokumenta pa lahko dokument pridobi na podlagi ostalih številk v Čebelci, ali pa je določen s strani WooCommerca.

Lahko bi dodali še več akcij, ki se jih lahko stori neposredno iz WooCommerce admina. Ena, za katero se kaže nekaj interesa, je da se stranki po e-pošti pošlje račun, ali pa račun z UPN obrazcem spodaj. Kaj bi bilo smiselno dodati tu, se bo najbolje pokazalo v praksi, zato so povratne informacije lastnikov spletnih trgovin zelo dobrodošle.

Pripravljamo pa še dodatna orodja, ki bodo omogočala dodatno avtomatizacijo postopkov upravljalcev spletnih trgovin. Več o tem kmalu.



Zadnje čase so zelo aktualna vprašanja v povezavi z davčnimi blagajnami. Tako mobilna, kot spletna čebelca bosta delovali v skladu z zahtevami o davčnih blagajnah. Več o tem pa tu: Čebelca.biz in davčne blagajne.

Komentarji

  1. Prosim za navodila kako namestiti v Prestashopu. Upload mi je uspel, ampak plugina ni na nobenem seznamu

    OdgovoriIzbriši
  2. Janko hvala za odličen plugin za Woocommerce!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023