Sprememba pri davčnem potrjevanje računov na Čebelca MOBI in TAXI


Obveščamo vas, da se je način davčnega potrjevanja, pri naših mobilnih blagajnah nekoliko spremenil.

Program uporabljate enako kot do sedaj. Le da sedaj, če program ne uspe davčno potrditi računa (ga poslati na FURS) tega zaključi brez EOR. Prej ste lahko večkrat poskusili in če ni šlo potem z dolgim pritiskom račun zaključili brez EOR.

Sedaj pa, ko pritisnete tipko Zaključi in natisni, bo program skušal račun zaključiti in davčno potrditi, če mu to ne uspe, bo račun vseeno zaključil, a brez EOR.

Naknadno potrjevanje

Takšen račun morate potem naknadno potrditi na FURS v roku 48 ur. Da tega ne spregledate vas po novem program zgoraj obvešča o številu računov izdanih brez EOR.Ko pridete do interneta račun potrdite tako, da greste na Upravljanje. Tam vidite račune za izbrani datum. Računi, ki so izdani brez EOR so obarvani rdeče. Na račun naredite dolgi pritisk in iz menuja izberete Naknadno potrdi na FURS.

Zakaj sprememba

Takšen način delovanja je priporočen s strani FURS. Pri prejšnjem načinu se je lahko zgodilo, da je povezava "padla" ravno v času, ko je FURS račun že prejel naš program pa še ni prejel odgovora nazaj. V tem primeru je FURS smatral račun za izdan in potrjen, naš program pa za neizdan in nepotrjen.

Kdaj pride do tega

Razlog, da računa program ne more davčno potrditi je, da ste trenutno na preslabi internet povezavi ali da je sploh ni, oz. da se FURS strežnik ne odziva.
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023