Sledenje spremembam pri računih

Od začetka letošnjega leta se zaradi sprememb zakona o izdajanju računov pri blagajniškem poslovanju pripravlja pravilnik o programih, ki tako poslovanje omogočajo.

Včeraj je bil objavljen nov predlog na to temo, stvar pa še ni dokončno dogovorjena. Celotno sliko in dodatne povezave najlažje dobite na tej strani: Sledenje sprememb v računalniških programih in 10. člen ZDavP-2F

Če poslujete z gotovino vam močno priporočamo, da se o spremembah posvetujete z računovodjem ali se z njimi drugače seznanete, saj so predvidene kazni zelo visoke. Stvar je drugače še v dogovarjanju in čas za prilagoditev programov je predviden do 31.3.2013.


Čebelca.biz v osnovi ni namenjena blagajniškemu poslovanju, a uporabniki lahko račun izdajo tudi za gotovino (oz. na to niti ne moremo vplivati) tako, da stvar vsekakor spremljamo in smo pretekle tedne delali nadgradnjo, ki bo tehnično omogočala sledenje spremembam.

Sedaj je stvar tehnično narejena, stestirana in v prvi verziji že na spletu, in sicer je aktivna pri računih kjer je bilo namesto datuma valute (roka plačila) izbrano "plačano v gotovini" ali "plačano po povzetju". Celotno funcionalnost želimo narediti tako, da bo tudi v splošno korist uporabnikom, saj bodo lahko pri vsakem računu videli tudi dnevnik računa, kjer bodo zabeležene tako zahtevane spremembe kot drugi dogodki. Npr. "račun je bil poslan stranki", "poslano je bilo obvestilo o zapadlih obveznostih" itd.

Sedaj ko je prva verzija na spletu in jo lahko preizkusite, želimo zbrati čimveč vaših mnenj, da bomo čim bolje določili nadaljne korake.


Na sliki vidite posnetek strani, kjer smo pri določenem računu odprli dnevnik sprememb. To je prva verzija in stvar se bo še izboljševala.

Če imate glede tega kakršnekoli predloge vprašanja ali mnenja nam prosim pišite na podpora@cebelca.biz.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023