FURS strežniki se ne odzivajo (1.2.2020)

1.2.2020 8:00

FURS strežniki se trenutno ne odzivajo zato se računov ne da davčno potrjevati. Tudi eDavki ne delujejo.

Čebelca MOBI

Pri mobilnem programu se bo račun izdal brez EOR. Na upravljanju bo ostal rdeče barve, in program vas bo v davčni blagajni opozarjal koliko računov brez EOR imate.

Kasneje ko bodo FURS strežniki spet delovali te račune naknadno potrdite. To storite tako, da greste na seznam računov, potem pa na rdeče račune naredite dolgi pritisk in izberete Naknadno potrdi na FURS.
 
Da pri izdajanju računov ne bo potrebno čakati 30 sek, na neodzivni FURS strežnik, ko že veste da potrditev ne bo uspela, lahko uporabite posebno bližnjico.

Namesto navadnega naredite dolgi pritisk na Zaključi in natisni.

Program vas bo vprašal, če ste prepričani, da želite račun izdati brez EOR, ko izberete Da bo račun izdan takoj. Račun potem prav tako naknadno potrdite ko bo FURS deloval.

Čebelca BIZ

Pri spletnem programu, če vam gotovinskega računa ni potrebno izdati prav sedaj (npr. pripravljate račune za plačilo po povzetju) mogoče boljše da počakate, da vse spet deluje.  Če račun ni gotovinski (direktno nakazilo na TRR), ga seveda ni potrebno davčno potrditi.

Če pa imate pred seboj stranko in račun morate izdati pa smo vam aktivirali opcijo Potrdi kasneje!, kjer se račun prav tako izda brez EOR in ga boste naknadno morali potrditi kasneje. Takšen račun na desni od številke ne bo imel kljukice, dokler ga ne potrdite naknadno.

Ta funkcija je bila prvotno narejena, a smo jo odstranili saj se ni nikoli do sedaj zares potrebovala, lahko pa je povzročala zmedo ali napake na strani uporabnikov. Zato trenutno ni toliko preizkušena, prav sedaj, ko FURS ne deluje pa je tudi ne moremo preizkusiti. Aktivirana je le za tiste, ki to res potrebujejo.

Naknadno račun potrdite tako, da pri računu kliknete Odpri in potem Naknadno potrdi desno zgoraj.

Račune izdane brez EOR morate naknadno potrditi v 48 urah.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023