Slaba in nekaj dobrih novic glede pošiljanja po e-pošti

Slaba novica

Naš ponudnik e-poštnih storitev ne omogoča več poljubnih naslovov pošiljatelja  pri pošiljanju e-pošte. Gre za večje ameriško oblačno podjetje rackspace.com.

Do sedaj smo nudili opcijo, da se lahko email iz čebelce pošlje iz vašega email naslova. A je pri tem pisalo da morate imeti email na svoji domeni in v DNS nastavitve svoje domene morate vpisati določen SPF zapis. 

Če tega ne storite zelo povečate verjetnost, da bo email zavrnjen kot spam. Ko sedaj gledam ste nekateri a redki to uporabljali in si tudi nastavili primeren SPF zapis. Nekateri pa so si aktivirali to opcijo a SPF zapisa niso nastavili, neakteri pa so to opcijo aktivirali tudi če so imeli npr gmail.com email. Kar ni dobro saj je tak email zelo verjetno zavrnjen, v prihodnosti bo pa samo še slabše (ker tudi tisti, ki še ne upoštevajo DMARC authentikacije to bodo začeli).

Tudi zato je najbrž rackspace to opcijo onemogočil. Preverili smo tudi pri drugih ponudnikih pošiljanja e-pošte in našli podobne omejitve, tako da to žal v praksi sedaj ni možno.

Če bo to komu zelo pomemno se da razmišljati o alternativah, a bodo zahtevale še več dela kot le nastaviti SPF zapis in mogoče nekaj stale, saj najbrž ne bodo avtomatske.

To je torej slaba novica za veliko manjšino uporabnikov, tem se opravičujemo, a tehnično trenutno ni drugih opcij. Nas pa kontaktirajte, če želite iskati alternative.

Dobre novice

Zaradi te težavo smo se odločili tudi nadgraditi pošiljanje računov po e-pošti. Prešli bomo na bolj specializiranega ponudnika za pošiljanje, kar računamo da bo rešilo določene težave pri pošiljanju in izboljšalo dostavljivost e-pošt na splošno.

Ta ponudnik omogoča tudi zaznavanje zavrnitvene e-pošte, kar bomo integrirali nazaj v Čebelco. Pri vsakem računu boste lahko videli če in kdaj je bil poslan, pa tudi ali je bil sprejet, če je bil zavrnjen boste videli razlog zavrnitve, prav tako če je šel v nezaželjeno pošto, mogoče bomo lahko omogočili tudi zaznavanje odprtja e-pošte. 

Nekateri od vas pošljete ogromno računov po e-pošti in potem imate svoj predal poln potrditvenih e-sporočil. Če želite, lahko sedaj izklopite potrditvena sporočila na nastavitve > program > pošiljaj potrditve na vaš e-mail.

V roku 1-2 tednov bomo imeli integriran nov sistem, kjer boste to ali je bil račun poslan v vsakem primeru videli v sami čebelci, tako da potrditva sporočila ne bodo več potrebna, saj boste imeli mnogo boljši način za pregled nad tem kaj je bilo poslano.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023