Stanje nadgradnje spletne in mobilne Čebelce na davčne blagajne #5


Testna verzija Čebelca MOBI z davčnimi blagajnami


Nova navodila za mobilni program z davčnimi blagajnami pa so objavljena na:

NAVODILA: Uporaba programa Čebelca MOBI / Davčna blagajna

Testno verzijo programa z davčnimi blagajnami dobite znotraj spletne aplikacije Čebelca MOBI.

Prijavite se v spletno stran Čebelca.biz in pojdite na modul Mobi (če imate aktiviranih več modulov). Tam boste videli novo tipko, ki nudi prenos testnega programa z davčnimi blagajnami.

Program se namesti poleg do konca leta aktualne Čebelce POS, tako da lahko preizkušate davčne blagajne in še vedno uporabljate obstoječi mobilni program. Popoldne objavimo povezavo do APK datoteke. Program deluje v tesnem načinu in pošilja podatke na testni fursov strežnik.

  


Testna verzija (spletne) Čebelca BIZ z davčnimi blagajnami

Na spletno testno verzijo, ki je na voljo od petka. Od takrat je doživela že 3 manjše nadgradnje in je tako vedno bolj robustna.

Najdete jo na:


http://test.cebelca.biz


NAVODILA: Davčno potrjevanje računov (davčne blagajne) v Čebelca BIZNamenjena je le testiranju davčnih blagajn in se povezuje na testni FURS-ov strežnik. Je popolnoma ločena od glavnega strežnika, tako da se če jo želite preizkušati ponovno registrirate. Po koncu testnega obdobja bo strežnik odstranjen in testni podatki izbrisani.


Prvim uporabnikom je največ težav povzročala registracija poslovnega prostora, če so npr. oznako prostora ali blagajne vnesli besedilo s presledki, kar je FURS zavrnil. 

Sedaj že naš program strogo preveri podatke, ki so bili problematični. Npr. oznaki ne smeta imeti presledkov in ne smeta vsebovati preveč znakov, katasterska št. in številka stavbe preverja za velikost številke, poštna številka mora imeti 4 cifre in hišna številka lahko vsebuje cifre in eno črko (npr. 16B).

Če ste vnesli problematičen zapis o prostoru in ga ne morete potrditi dodajte novega sedaj in skušajte potrditi tega.


S testiranjem in izboljšavami nadaljujemo. Če naletite na karkoli bomo veseli, če nas obvestite na podpora@cebelca.biz.Če si še niste, si lahko ogledate še prejšnje objave: #1 #2 #3 #4


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023