Težave s povezljivostjo (četrtek 31.dec.2015)


Podjetje, ki je ponudniki naših strežnikov je že od božiča pod občasnimi ddos napadi. Ponudnik ima več podatkovnih centrov po vsem svetu. Vpliv ddos napada je, da so lahko strani delo ali ne-dosegljive.

Mi smo v njihovem Londonskem podatkovnem centru. Na delovanje Čebelca strežnikov je to vplivalo le enkrat, v nedeljo zjutraj (ko stran ni bila dosegljiva). Ter ponovno danes od 14h naprej, ko je dosegljivost do strani motena. Tudi v nedeljo smo o tem napisali obvestilo na blog.


Za nevšečnosti se vam opravičujemo!

Drugače smo bili do sedaj zelo zadovolnji s ponudnikom, saj je bil to prvi incident kakršnekoli vrste v 5 letih. Podobno kvalitetnega ponudnika še nismo našli. Ddos napad se lahko zgodi kateremkoli ponudniku, zato ne želimo prehitro seliti strežnike drugam, kjer bo lahko dolgoročno veliko slabše. Ponudnik, ki je napaden pa običajno okrepi svojo odpornost, saj ob izpadu izgublja posel.


Pri Čebelca nam je bilo vedno zelo pomembno da je stran hitro odzivna in seveda dobro dosegljiva. Zato smo že pričeli s pripravljanjem rezervnih strežnikov pri drugem ponudniku. V dneh po novem letu bodo strežniki pripravljeni. Če se bodo težave nadaljevale bomo strežnik vsaj do konca napadov preselili tja.




Srečno 2016

ekipa Čebelca.biz






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novi modul za Beleženje delovnega časa

Čebelca.biz in davčne blagajne

Številčenje ob prehodu v leto 2023